Meatless Monday: ovenschotel met rösti, groenten en wokreepjes

remy

Dit gerecht is gebaseerd op een recept dat ik uit de Allerhande, het gratis tijdschrift van de Albert Heijn scheurde. Ik heb het wel behoorlijk veranderd, want het oorspronkelijke recept was met vlees. Het idee om een laag rösti te gebruiken als “dak” voor een ovenschotel vond ik echter wel heel erg geslaagd, dus daar ben ik mee aan het knutselen gegaan. In het weekend maakte ik dit gerecht voor 6 personen, in een behoorlijk grote ovenschaal (het was trouwens veel te veel, we hebben er de volgende dag nog met 4 personen van gegeten). Als je het voor minder mensen maakt, zou ik de hoeveelheden door de helft doen ;>)

DSC06312

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika’s: rood, groen, geel
  • 2 preien
  • 1 courgette
  • 1 pak diepvrieserwtjes (450 gram)
  • 1 pak diepvriessperziebonen (450 gram)
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 pakjes wokreepjes (Vivera)
  • 2 zakken rösti original
  • 2 bolletjes mozzarella

Kruiden:

  • Cajunkruiden
  • Groene kruiden naar keuze (ik gebruikte Italiaanse)

DSC06314

Hoe maak je het?

  • Neem een grote wokpan op een laag vuur met een beetje olie
  • Snijdt alle groenten in stukjes en voeg die toe aan de pan, in de volgorde ui, prei, knoflook, paprika, courgette
  • Voeg ook de wokreepjes toe
  • Roerbak dit alles enkele minuten op een middelhoog vuur
  • Voeg de diepvrieserwtjes- en sperziebonen toe en meng goed met de rest
  • Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en (groene) kruiden naar keuze
  • Laat alles nog enkele minuten sudderen, tot de tomatensaus een beetje is ingedikt. Als de saus te dun blijft, kun je nog een blikje tomatenpuree toevoegen
  • Snijdt ondertussen de mozzarella in stukjes
  • Verdeel alle groenten + wokreepjes over de bodem van de ovenschaal
  • Nu kan de röstilaag (gewoon in bevroren toestand) eroverheen
  • Bestrooi de rösti met cajunkruiden naar eigen smaak
  • Als finishing touch verdeel je de stukjes mozzarella over de röstilaag
  • Nu gaat alles in de oven op 225 graden. Het moet er ongeveer 45 minuten in, tot de röstilaag een beetje bruin is geworden en de mozzarella is gesmolten.

Mocht je net als ik veel overhouden, dan kun je het de volgende dag gewoon weer opwarmen in de oven en dan smaakt het nog prima.

Lekker met een salade erbij.

Eet smakelijk!

DSC06318

Alle foto’s bij deze blog, zijn door mijzelf gemaakt.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Meatless Monday, Vegetarisch recept en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Meatless Monday: ovenschotel met rösti, groenten en wokreepjes

  1. Pingback: Maartjes Tweets Meatless Monday: ovenschotel met rösti, groenten e…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s