Meatless Monday: Snelle groentecurry met noedels

Vroeger hield ik niet zo van Aziatisch eten – ik haal echt never nooit Chinees – maar de laatste jaren ben ik toch wat uit gaan proberen.

Natuurlijk kun je gaan voor een kant-en-klaar currymengsel uit de supermarkt, maar over het algemeen zit daar vis in. En zoals bekend, lust ik geen vis (in feite mogen vegetariërs wel vis eten).

Onderstaand recept is voor een snelle groentecurry met een zelfgemaakte mix van kruiden: je mixt een theelepel koriander, een theelepel gember, een eetlepel kurkuma en een snufje cayennepeper door elkaar.

Roerbak de volgende groenten kort op een middelhoog vuur: rode ui, zoete puntpaprika, sperziebonen (ik gebruikte een diepvriesverpakking) en mais.

Voeg een vleesvervanger toe en roerbak die kort mee. Ik ging voor wokreepjes van Vivera.

Giet vervolgens kokosmelk in de pan, tot de groenten bijna onder water staan.

Roer dan het currymengsel erdoorheen.

Laat alles nog een tijdje pruttelen op een middelhoog vuur, totdat de saus een beetje is ingedikt.

Maak ondertussen de noedels klaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg die aan de rest toe, vlak voor je gaat eten.

Strooi er eventueel nog een klein handje sesamzaadjes door voor de finishing touch.

Eet smakelijk!

dsc06640

Mocht je het toch nog te pittig vinden, laat dan de cayennepeper weg. Of voeg iets zoets toe aan je gerecht, bijvoorbeeld citroensap, sinaasappelsap of stukjes ananas.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Maar wat eet jij dan?, Meatless Monday en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s