Meatless Monday: Een andere ratatouille

Ik postte al eerder een recept voor ratatouille, de versie die ik meestal maak. Dit gerecht vond ik in de Allerhande en het leek me wel leuk om eens een andere ratatouille te proberen.

Het was lekker, maar een totaal andere smaak dan de kikkererwtenratatouille.

remy

Ingrediënten:

  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 400 gram voorgekookte aardappelblokjes
  • 1 winterwortel in halve schijfjes
  • 1 rode ui in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik reuzenbonen (borlottibonen)
  • 100 ml rode wijn (of rode wijnazijn)
  • 3 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • Provençaalse kruiden

Hoe maak je het?

  • Roerbak de aubergine, courgette, aardappel, wortel, ui en knoflook zo’n zes minuten in de olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes, de rode wijn en de kruiden toe
  • Doe het deksel op de pan en stoof ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur
  • Voeg dan de bonen erdoor en doe er eventueel nog wat peper doorheen
  • Verwarm nog enkele minuten en dan is het klaar om te serveren

Lekker met stokbrood.

Eet smakelijk!

Remy moest er natuurlijk bij! Afbeelding van internet.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Maar wat eet jij dan?, Meatless Monday, Vegetarisch recept en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s